100 historier

I 2022 etablerte klubben et eget damelag, og siden da har interessen for hockeylaget bare økt. Nå er de midtveis inne i sin andre sesong og klare for fortsettelsen!  

Det vært god utvikling i laget, og en bratt læringskurve for spillerne. Deres innsats beviser at ishockey virkelig er en sport for alle.

Damelaget består av en allsidig gjeng i alderen 16 til 46 år. Spillerne har variert erfaring og ferdighetsnivå. Noen kommer direkte fra skøyteskolen, mens andre har spilt i Bambusa-Ligaen, som er det høyeste nivå for kvinner i Norge.

Rollemodeller for unge hockeyspillere

I starten var det 15 jenter i gruppa, og gjennom sesongene har klubben jobbet aktivt med rekruttering. Det er nå totalt 42 jenter med på laget, og enda flere er på vei inn.

– Gruppa vokser, noe som viser at vi klarer å rekruttere på damenivå. Det er en del som flytter hjem igjen til Ringerike, noen har spilt hockey når de var yngre, mens andre begynte med idretten i fjor, forteller Magnus Krydsby, trener for damelaget.

Inspirerer jenter til å delta 

Allsidigheten i laget gir jentene mulighet til å se opp til og lære av de mer erfarne spillerne. 

- De erfarne damene er forbilder for alle jentene i klubben og det er viktig å ha gode rollemodeller for å rekruttere flere jenter til idretten. Gutta har hatt herrelaget å se opp til i mange år, men det har ikke vært så mange forbilder på jentesiden før nå, forteller Magnus.   

Samhold på laget 

Spillerne Trude Marthinsen, Mabel Endrerud og Liv Ødegaard forteller at det som gjør Ishockey spennende er kombinasjonen av kondisjon, koordinasjon, balanse og høy intensitet.  

Laget trener tre ganger i uka og fokuserer på ulike aspekter av spillet, alt fra skudd, pasninger og avslutninger på mål. Høyintensive økter, innenfor små soner gir spillerne sjansen til å utvikle seg raskt og tilpasse seg spillets tempo på isen.    

De trekker frem at det er et godt samhold i laget og at de motiverer hverandre.  

- Ishockey er teknisk, og du må jobbe sammen som et lag. Det er mye som skjer på ishockeybane på kort tid, noe som gjør det veldig spennende. Som spiller får du med deg absolutt alle inntrykk på arenaen, forteller Mabel.  

Damene forteller at de får mye støtte av klubben og kjenner virkelig på at alle vil deres beste.  

- Det er en tøff sport og det jo gøy å drive med en sport som i utgangspunktet er litt mannsdominert, smiler Liv.  
 


Les mer om Ringerike Panthers Damer her
 
 GODT SAMHOLD: Det rekrutteres stadig flere damer til laget.

Ringerike Panthers