Sport og idrett 100 historier

Siden starten i 2009 har Team Ringerikskraft blitt et fremtredende navn innen norsk sykkelsport, først som en av få satsende kontinental lag i norge, og som igjen ble sammen med Lillehammer sykkelklubb sin satsing starten på UNO-X laget en kjenner i dag. 

Røyse byr på fantastiske oppover- og nedoverbakker.

I dag er Ringerikskraft elitelaget til Ringerike Sykkelklubb og får stolt støttet fra SpareBank 1 Ringerike Hadeland.   

SpareBank 1 Ringerike Hadeland er stolt sponsor av laget.

Klubben deltar i flere internasjonale sykkelritt gjennom sesongen, og suksessen har ikke gått ubemerket hen. Flere av Norges sykkelstjerner har tidligere vært en del av Ringerike Sykkelklubb og utviklet seg her før de har nådd World tour nivå. Ifølge Ringerike SK skal tre av deres medlemmer sykle verdens største og hardeste etapperitt - Tour de France i år. 

- En typisk treningsuke for oss i Elite, betyr rundt 18-20 timer på sykkelen. Når det nærmer seg ritt, reduserer vi litt for å unngå overbelastning, sier Kevin Messel, syklist i Ringerike SK.   

Kevin og kollegaen Halvor Sørbø har begge syklet for klubben en stund. Kevin har vært I klubben siden han var 9 år. Begge har ambisjoner om å kunne leve av sykling. De beskriver en livsstil der sykling er en stor del av hverdagen. Når de sykler ritt så strekker det seg vanligvis et sted mellom 150-200 km, noe som krever både god fysisk form og utholdenhet.  

- Kevin og jeg sykler for klassen som tilhører U23 som har med alder å gjøre, vi er første års seniorer. Vi har deltatt i gode ritt og holdt oss på rett nivå. Det krever dedikasjon og intens trening å konkurrere på dette nivået. Ringerike SK er en fantastisk klubb å starte denne reisen med, sier Halvor.  

Syklistene forteller om et godt lagmiljø. 

Trives godt i klubben.   

- Miljøet i klubben er fantastisk. Vi kjenner hverandre godt og har det alltid gøy sammen. Selv om vi kommer fra forskjellige deler av landet så blir vi en enhet når vi sykler sammen. Det er en fantastisk følelse å møte lagkamerater igjen og tilbringe tid sammen, forteller Kevin.   

Forberedelser før ritt  

Når klubben skal ut på sykkelritt, samles de ofte til en "pre-race" trening dagen før. Dette er en kortere økt der målet er å våkne opp kroppen og forberede seg mentalt og fysisk før man sykler ritt. Dagens økt ble holdt i Røyse i Hole, et område med flotte stigninger og vakre omgivelser.   

Lars Saugstad, tidligere syklist og sportslig leder for RSK elite snakker med laget før de starter treningen.

Lars Saugstad, sportslig leder for elitelaget, informerer alle syklistene om løypa før han hopper inn i en følgebil og ligger på hjul bak gruppa. Lars har lang erfaring som tidligere proffsyklist har han full kontroll på hvordan dagen skal gjennomføres.  

- Klubben deltar i flere internasjonale sykkelritt gjennom sesongen, og suksessen har ikke gått ubemerket hen, forteller Lars.  

Hvor viktig er sponsorer for en sykkelklubb?  

- Å reise til Europa for å konkurrere, er en nødvendighet for oss. Sponsormidler er uunnværlige. Det er dette som er selve pulsen og energien i laget og som tillater oss å fortsette som vi gjør, å støtte laget og hjelpe hverandre opp og frem, sier Lars.  

 På en "pre-race" trening er målet å våkne opp kroppen og forberede seg mentalt og fysisk før man sykler ritt.

En viktig del av rekrutteringen 

Ifølge klubben går reisen til en elitesyklist går ofte fra sparkesykkel/trehjulssykkel til terrengsykkel, aldersbestemt landevei (fra 10 år) og deretter junior. Ringerike SK har et tilbud for alle disse, og de vil gjerne ha flere unge med på laget!  

- Det er derfor en nødvendighet å jobbe for rekrutteringen av barn og unge, og her er også støtten fra SpareBank1 Ringerike Hadeland helt essensiell. Tidligere hadde vi et rekrutteringsritt for landeveissykling for barn og ungdom på lukket gokart-bane, dette ønsker vi å få stablet på bena igjen, forteller Alexandra J. M. Buan, leder for Ringerike SK. 

Sykling er en stor del av hverdagen for syklistene på elite laget.

Sterk bredde innenfor sykkelsporten  

- Bredden i norsk sykling er imponerende. Med to kontinentale lag, som Team Coop - Repsol og Uno-X , samt mange andre sterke klubber er konkurransen tøff. Dette er viktig for vår utvikling, da vi stadig blir utfordret av andre sterke ryttere, forteller Lars.   

I tillegg har Ringerike Sykkelklubb lag for kvinner, samt Ringerike SK Junior, RSK Terreng og aldersbestemt landevei.  

Hvis du har lyst å lese mer om Ringerike SK elite eller følge dem for oppdateringer så har du linken til deres hjemmeside her:   

Les mer om Ringerike sykkelklubb her

Ringerike SK er også aktive på sosiale medier, så følg de gjerne på:

Instagram: @ringerikesk

Ringerike Sykkelklubb Facebook side

 

Ringerike Sykkelklubb

Ringerike sykkelklubb er en klubb for alle som ønsker å sykle, uansett nivå. Ringerike Sykkelklubbs formål er å drive idrett organisert i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF).