Sport og idrett 100 historier Talentstipend Fellesprosjekt Lag og foreninger Gründere Bedrifter

Rockefroskene er en gjeng med frosker og rumpetroll som elsker å synge Rock and roll.

Froskene Padda, Pelvis og Pingla bor nede på brygga sammen med rumpetrollene Kvikk, Kvakk og Kvekk. Hver vår kommer de frem, enten for å holde konsert eller dra på turne. Men så dukker det alltids opp en liten hindring som gjør at ikke alt skjer som planlagt.  

Rockefroskene har etter en rekke suksessfulle forestillinger blitt store helter for barn som har fått et forhold til froskene. Ca 4000 publikummere så forestillingen hver sommer før koronapandemien gjorde sin ankomst. 

Folkene bak

Bror Andersen står bak ideen til Rockefroskene. I tillegg er han regissør, manusforfatter og har komponert deler av musikken på forestillingene. Han er tilknyttet det lokale produksjonsselskapet TBA Arrangementer som produserer showet. TBA har base på Gledeshuset.   


SpareBank 1 Ringerike Hadeland er stolt sponsor av Rockefroskene og det siden den første helaftens forestillingen ble spilt på Glatved brygge i 2012.  
  
Viktigheten av samarbeidet for et rikt og god kultur liv Ifølge Andersen har de hatt lokale samarbeidspartnere helt siden første forestilling med Rockefroskene. 

-For oss som jobber med kultur og opplevelser så er det helt avgjørende å ha gode samarbeidspartnere i regionen, og det føler vi at vi alltid har hatt. Skal man få til noe på en mindre plass er man avhengig av en vekselvirkning mellom lokale næringslivet, oss som både skaper ideen og gjennomfører prosjekter og kommunen som tilrettelegger. Dette spinner sammen i et system som skaper gode kultur opplevelser, forteller Andersen.

 
For hele familien

De super-populære forestillingene er for hele familien og passer alle generasjoner - noe som kan forklare hvorfor forestillingene har blitt så populære.  

- Det er spenning. Det er musikk, dramatikk og masse humor. Og så er det noe for både store og små barn, i alle aldre, forteller Andersen.  

Rockefroskene og søplekongen 

I september 2023 spilte de for fulle saler på Gledeshuset Hønefoss, med siste forestillingen av “Rockefroskene og søplekongen.”

Handlingen går ut på at i byen, der froskene bor, blir oversvømt av søppel. Søplekongen inntar scenen og prøver å gjøre brygga om til en søppelplass. Men Rockefroskene har med seg mange hjelpere som ønsker å redde den kjære brygga si, så her brygger til en liten konflikt mellom Rockefroskenen, Ordføreren og  Søplekongen.  

-Men så viser det seg det at kongen ikke er så godt og sortere søppel for det er viktig. Så det ligger også en moralsk tanke innbakt her, forteller Andersen. 
 
For å lese mer om fremtidige forestillinger og froskene så kan du klikke linken under: 

Les mer om Rockefroskene her