Talentstipend

Fotballtalentet fra Tyristrand har spilt fotball så lenge han kan huske. Nå er ringerikingen en del av A-laget til Mjøndalen og kan vise til hele tre mål i OBOS-ligaen! 

Oppvokst i Tyristubben

17 år gamle Sander Sverre Bratvold Henriksen er oppvokst på Tyristrand sammen med mamma, pappa og en storesøster. Sander har spilt fotball siden han kunne gå.

-Pappa lagde en mini-fotballbane med kunstgress i kjelleren vår, og i hagen hadde jeg et fotballmål, smiler Sander.

Fotballtalentet har tilbrakt utallige timer på Tyristrand stadion, og spilte på IF Tyristubben fremt til han var 15 år. Videre tok han neste steg i fotballkarrieren ved å flytte hjemmefra for å spille med A-laget til Mjøndalen. Her kombinerer han idretten med studier på videregående skole. 

Fotballtalent - Kjell Baug, daglig leder i SpareBank 1-stiftelsen Ringerike og Dag Engen, Sponsoransvarlig i SpareBank 1 Ringerike Hadeland overrakte stipendet til Sander.

Mange timer trening

-Jeg satser for fullt på fotball. Jeg bor alene og trener hver dag sammen med lagkameratene på Mjøndalen, sier Sander

For å bli en god fotballspiller må du legge ned mange timer trening om dagen, gjerne i form av en styrkeøkt og en fotballøkt. 

-Jeg er stolt av å ha scoret tre mål på nest høyeste nivå i norsk fotball. Å skåre i OBOS-ligaen er det kuleste jeg har oppnådd så langt i fotballkarrieren, forteller Sander stolt.

Kommer godt med i en travel hverdag

Hverdagen er travel for 17-åringen, og det blir ikke mye tid til overs etter trening, skole og fotballkamper. Derfor kommer Talentstipendet ekstra godt med for å dekke både utstyr og levekostnader.

- I en travel hverdag har jeg ikke tid til å ha en deltidsjobb, så stipendet kommer veldig godt med til å kjøpe oppdatert fotballutstyr og dekke levekostnader. Det er en del utgifter å bo alene, så det betyr mye for meg å få tildelt stipend, forteller Sander.  

England er drømmemålet 

Den største drømmen er å leve av fotballen, og gjerne på internasjonalt nivå. 

-Nå satser jeg alt for Mjøndalen, men det store håpet er å etter hvert flytte til en fotballklubb i utlandet. Det aller største hadde vært å spille for Manchester United i England, avslutter Sander smilende.

Drømmer om å leve av fotballen - familien til sander var tilstede under utdelingen av Talentstipendet.

Er du ung og har et talent du vil utvikle?

 Søk Talentstipend her
 

Sander Sverre Bratvold Henriksen