Talentstipend

Utpeket seg blant søkerne

Talentstipendet tildeles unge mellom 15 og 30 år som utmerker seg innen idrett, kultur, kompetanseutvikling eller miljø-/samfunnsengasjement. Ordingen ble etablert i 2016 som et samarbeid mellom banken og Sparebankstiftelsene og midlene som gies skal inspirere til videre satsing og utvikling.

Selma Gudim Karlsen (17) fra Nittedal var en av søkerne som utpeket seg i prosessen. Hun har turnet hele livet, og bestemte seg for å satse på idretten allerede som 9-åring.

 - Jeg vil beskrive meg selv som en hardtarbeidende og målrettet jente. Jeg gir ikke opp selv om jeg får skader eller ting går dårlig. Og jeg prøver å støtte alle og spre glede. 

IN ACTION: - Det beste med turn er mestringsfølelsen man får når man klarer noe, og at det alltid er noe nytt å lære seg, smiler Selma. Fotograf: B.T Stokke

Flytter til Oslo for å satse på turn

I dag studerer Karlsen på Wang Toppidrett i Oslo. Her får Nittedal-jenta kombinert skole og idrett med gode treningsfasiliteter som gir de beste muligheter for å utvilke seg som turner. Med en hektisk hverdag bestående av nærmere 30 treningstimer i uken, har familien nå kjøpt en leilighet i hovedstaden slik at Selma kan være enda nærmere skolen og virkelig satse på idretten.

- Planen er å bo i Oslo en god stund fremover og fortsette å turne. Målet for 2022 er NM i gull i lag, og en inviduell NM medalje. Også delta i WorldCup!, sier hun engasjert.

UTDELING: Talentstipendet overrekkes av sponsoransvarlig ved SpareBank 1 Ringerike Hadeland, Dag Engen.

Mottok 50.000 kroner i Talentstipend

Selma utmerket seg blant søkerne til Talentstipendet. Med en medalje i lag i nordisk mesterskap, deltakelse i europeisk ungdoms-OL og en plass på seniorlandslaget, var det ingen tvil om at dette var et talent banken og stiftelsene ville støtte for videre utvikling.

Hva betyr det for deg å motta Talentstipendet?

- Det betyr utrolig mye! Så kult at noen har troa på meg og har lyst til å hjelpe meg på veien! Spesielt nå som jeg ikke skal bo hjemme lenger og samlinger og konkurranser koster mye, innrømmer Selma.

Hva skal midlene brukes til?

- Midlene skal brukes for det meste til turnkonkurranser og samlinger som koster mye, men også utstyr som turndrakter og skrankereimer. 

Oppvokst i turnfamilie

Da Selma startet i Gjelleråsen idrettsforening som 9 åring, var det hennes egen mor som var trener. Storebror, Jacob Gudim Karlsen (19), drev også aktivt med turn og det tok ikke lange tiden før Selma fulgte etter ham til Oslo turnforening. 

- Jacob har alltid vært en motivasjon og inspirasjon for meg, innrømmer Selma. Jeg har alltid sett opp til han og han har alltid vært der for meg. Han forstår meg også godt ettersom vi begge turner på et høyt nivå, legger hun til.

Hva betyr det å ha familie som engasjerer seg i idretten din?

- Det betyr utrolig mye! Mamma og pappa har alltid vært engasjert i idretten min. De er stort sett alltid å ser på konkurranser. Det samme med mormor og morfar som følger med, kjører og henter. Det gjør det lettere å holde motivasjonen oppe og jeg vet at de alltid er der for meg. 

Vi ønsker Selma masse lykke til videre!