Sport og idrett

Silje Opseth (21) var 11 år da hun spente på seg hoppskiene for første gang. Ti år senere bor hun på Lillehammer, trener på landslaget og har deltatt i en rekke mesterskap med imponerende plasseringer. Som stolte sponsorer av toppidrettsutøveren har vi tatt en prat med Hole-jenta.

Vi møter Silje til et intervju via Teams en vinterdag i mars. Etter å ha småpratet med Holeværingen i et par minutter skjønner vi fort at denne jenta følger en fullbooket kalender bestående av lange dager med trening og forberedelser. 

- Det går vel egentlig mest i å trene, spise og sove, innrømmer hun med et smil.

Hole-jenta er et kjent fjes på både lokalt og nasjonalt nivå. Til tross for sin unge alder har Silje rukket å skape en karriere innenfor skihoppidretten. 

- Jeg søker utvikling hele tiden, og har hele livet hatt veldig klare mål på hva jeg har lyst til å få til og oppnå. Når det er sagt, har jeg ikke noe konkret forbilde. Men jeg har alltid sett opp til folk som er flinkere enn meg, uavhengig idrett. Helt siden jeg var liten har jeg hatt som mål å bli best i verden i et eller annet. 

Hva drømmer du om?

- Å bli verdens fremste kvinnelig skihopper. Vinne OL, VM og verdenscupen sammenlagt... Å bli husket som den personen som gjorde en forskjell innenfor idretten min. Hopp for damer er jo en relativt fersk idrett og vi er langt ifra likestilt med gutta. Desverre tror jeg det er noen år til vi er det, men jeg håper ikke det tar så mye lenger tid før vi får flere konkurranser og får hoppe mer i de store bakkene.

"Jeg er veldig rutinemenneske og føler at ting flyter mye bedre når jeg har faste rutiner å forholde meg til"

Silje har blitt fortalt av de andre jentene på laget at hun er hardtarbeidende, trygg, detaljert, inkluderende og lattermild.

- Selv vil jeg beskrive meg selv som positiv, målrettet og til tider litt sjenert, kanskje? Når det er sagt, har jeg et ganske stort temperament. Det hender jeg må gå- eller løpe meg en tur etter en konkurranse... Bare komme meg ut i skogen for å skrike og vræle litt, ler hun.

Ønsker å ha noe å støtte seg på

Til tross for en travel hverdag bestående av mye trening, reising og forberedelser, har Opseth valgt å studere til en bachelor i ernæring ved siden av idretten. 

- Jeg ønsker å ha noe å støtte meg på, forklarer hun. Også er jeg jo veldig glad i mat! Sammenhengen mellom næringsinnhold og energi syntes jeg også er veldig spennende. I tillegg er det fint å ha et studie for å få tiden til å gå, spesielt når jeg ikke er midt i sesongen.

Ambassadør for idrett uten alkohol

I tillegg til å være en hardarbeidende gladjente, toppidrettsutøver og deltids-student, er Silje svært opptatt av èn spesiell sak.

- Jeg syntes idrett skal handle om idrettspresentasjon og idrettsglede. For mange er idretten et fristed fra ting som ikke er så bra i hverdagen, derfor er jeg veldig i mot at trenere og foreldre skal innta alkohol før, under og etter samlinger og konkurranser. Det kan bidra til å skape et veldig utrygt miljø for barna. 

Vi heier på deg, Silje!