100 historier

I storgata på Jevnaker ligger Moving Mamas. Her finner du butikk, systue og et akademi for og med innvandrerkvinner. I butikken kan du kjøpe egenproduserte og bærekraftige produkter, mens systuen bak disken tar seg av reparasjon og redesign av klær og tekstiler. 

- Vi er en butikk og en systue, hvor damene reparer klær og holder på med redesign, forteller Christina Smeby, avdelings leder i Moving Mamas på Jevnaker. 

Lokalet er nyoppusset og åpnet januar 2023, med hjelp av midler fra SpareBank 1-stiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal. Moving Mamas har også filialer i Ski og Oslo, med butikken på Jevnaker som det nyeste tilskuddet i familien.  

Moving Mamas seller en rekke egenproduserte tekstil produkter og redesign.

Arbeid for inkludering 

Mange innvandrerkvinner faller utenfor arbeidslivet. Moving Mamas har som formål til å skape muligheter for denne gruppen. Gjennom redesign og salg av egne produkter jobber de for å inkludere og integrere innvandrerkvinner i norsk arbeidsliv.  

I tillegg har de et akademi som tilbyr både teori og praksis innen søm- og matfag, det norske samfunnet og arbeidslivet.

- Målet vårt er at damene skal bli selvstendige og at de skal komme seg ut i arbeidslivet. De får kjennskap til arbeidslivet og hva det innebærer. Derfor har vi skapt en trygg læringsarena her hos oss, og tilrettelegger for dette formålet, forteller Christina. 

Ønsker å hjelpe innvandrerkvinner inn i arbeidslivet.

Lokale støttespillere  

-Vi fikk god hjelp av Hønefoss Videregående Skole til å utforme hvordan det skulle se ut  i det nye lokalene, sier Christina. 

Hun forteller også at det å ha avdelinger påulike steder i landet gir flere samarbeidspartnere og positiv innvirkning i de ulike kommunene.  

-Vi ser virkelig ringvirkeling av det som har skjedd fra start og frem til i dag, avslutter Christina stolt.  

Vi heier på Moving Mamas som skaper en trygg inngang til arbeidslivet og deres arbeid som fører til positive sosiale,- økonomiske,- og miljømessige resultater. 

Safaa Alshalabi viser frem systuen.

Du kan leser mer om Moving Mamas på deres hjemmeside. 

Les mer her