100 historier

Glede som belønning

- Det tar fort noen timer hver gang vi brøyter, men når vi kjører og møter så mye smil og glede fra hyggelig folk, så er det en god belønning, forteller Geir stolt.  

Harestua skøyteglede brøyter gangvei og skøytespor på Harestuvannet på vinterstid for at folk skal kunne bruke isen. Banen er 3,8 kilometer lang, og 5-6 meter bred. Ildsjelen Geir Nodeland legger ned utallige dugnadstimer for å holde isen snøfri hele vinteren. 

- Vi får det fort travelt her når det snør på vinteren, sier Geir med et smil.  

Geir Nodeland fremfor ATVen han bruker til å brøyte Harestuvannet

Effektivt redskap 

Når isen er 15 centimeter tykk og trygg, setter Geir seg på en ATV, gir gass, og drar en spesialtilpasset plog rundt det store vannet. Når isen nærmer seg 25 centimeter i tykkelsen, tyr han til et større redskap.  

- Det er stort sett traktoren vi bruker. En høvel benyttes for å ta ujevnheter i isen, noe som gjør skøyteopplevelsen mye bedre. Effektivt redskap gjør jobben mye lettere for å kunne holde isen åpen. Vi brøyter som regel om natta og kvelden, siden dette er dugnadsarbeid. Derfor er godt lys viktig, sier Geir med et smil.  

ATVen har spesialtilpasset utstyr for brøyting.

Lokal støtte 

Harestua skøyteglede er en dugnadstiftelse som er basert på frivillig innsats. Den økonomiske støtten de har fått fra blant annet SpareBank 1-stiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal, har de brukt på utstyr.  

- Vi har også en Vipps-løsning som folk benytter seg av. Lokal støtte og samarbeidspartnere er helt avgjørende for oss, forteller Geir.  

Populært tilbud  

Om vinteren er det mange som bruker vannet, takket være dugnadsinnsatsen til Geir. På kalde solskinnsdager kan det være så mange som 500 mennesker i alle aldre, som beveger seg ut på isen.  

I tillegg har Harestua skøyteglede kjøpt inn to ishockeymål til ishockeybanen. De har også “pingviner” som de yngste kan bruke som støttehjelp for å lære seg å gå på skøyter. 

Vi gir en stor tommel opp for frivilligheten og heier på de som holder isen på Harestua åpen og for skøytegleden! Og husk å tilpasse skøyteturen din etter ferdighetsnivå, vind og vær - god tur!

Logg inn på Facebook for å lese mer om Harestua Skøytegelde. 
https://www.facebook.com/groups/306390996414748/ 

Harestua Skøyteglede