Talentstipend

Solveig Finne er fra Hagan i Nittedal. 22-åringen har danset discodans fra hun var liten og Talentstipendet på 50.000 kroner gir motivasjon til å fortsette. 
– Dans er hele livet mitt, sier Solveig, som i tillegg til tar utdannelse innen barnevern.

Solveig fikk tildelt bilde, diplom og blomst av sponsoransvarlig i SpareBank 1 Ringerike Hadeland, Dag Engen. Foto: Futuria.Som barn holdt Solveig på med både dans, turn og ridning, men det var dans som skulle bli den store lidenskapen. Solveig var bare 2 år da hun begynte å danse. I 4-5 års alderen startet Solveig med discodans og har siden barneskolen trent med Danseklubben Studio1 i Lørenskog. Discodans er en dansegren som krever gode tekniske ferdigheter, musikalitet, spenst, bevegelighet og individuell tolkning. Derfor trener Solveig dans fem dager i uka, 2-4 timer hver økt. I tillegg trener hun styrke, kondisjon, fleksibilitet og teknikk. 
– Jeg trener for å tåle belastningen dans og koreografi har på kroppen, sier Solveig. 

Motiverer til videreutvikling

Solveig har som en del av landslaget deltatt i alle Europamesterskap og Verdensmesterskap siden hun var 14 år. Koreografien hun fremfører blir i hovedsak utviklet av Solveig sine trenere i Norge og Italia, men får også lov til å sette sitt eget preg på dansen. Konkurransene er tøffe og høyintensive, og det er viktig at Solveig får vist hva hun kan gjennom koreografien. 
– Det er veldig gøy og stort å være med i EM og VM. Det hadde ikke vært mulig uten den støtten jeg får fra mamma, pappa og banken, sier Solveig takknemlig. 

Talentstipendet på 50.000 kroner gir Solveig mulighet til å fortsette å konkurrere i discodans. Stipendet dekker reiseutgifter og innkjøp av skreddersydde drakter hun trenger for å delta i mesterskap. 
– Med stipendet i ryggen, gleder jeg meg veldig til å kunne videreutvikle meg. Det gjør meg ekstra motivert og klar for en ny sesong, sier Solveig. 

Fantastisk dansetalent - daglig leder i Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal, Bjørn Haugen Morstad og sponsoransvarlig i SpareBank 1 Ringerike Hadeland er stolte av å kunne gi Talentstipend til Solveig Finne. Foto: Futuria.

Drømmer om et liv med dans

Som landslagsutøver med toppidrettsstatus får hun fleksibilitet til å kombinere studiene med dans, og berømmer skolen for god tilrettelegging. 
Som aktiv danser må hun regne med å jobbe ved siden av for å klare utgiftene, men når hun på et tidspunkt ikke lenger skal være aktiv, ser Solveig frem til å kunne være trener selv. Hun vil på sikt gjerne reise rundt og holde workshops og kunne fortsette med dansen på den måten. Men først kommer drømmen om finaleplass i EM og VM.
- Jeg elsker alt med dans, spesielt det å opptre foran publikum og dommere. Det er en helt magisk følelse å utrykke seg gjennom dansen, avslutter hun entusiastisk. 


Vi heier på Solveig og ønsker lykke til med reisen videre som discodanser!

Er du mellom 15 og 30 år og har et talent du ønsker å utvikle?

Les mer og søk Talenstipend her