100 historier

Ekte rollermodeller

Sommer - Fotballskolen er godt i gang på AKA arena. Det som gjør opplevelsen ekstraordinær for unge fotballentusiaster er at de har selveste Silje Nyhagen, kaptein på A-damelaget som trener. 

Med aldersgruppen fra 6 til 14 år har barna en unik mulighet til å lære fra en ekte rollemodell. 

- Vi er stolte over at det er instruktører fra begge A-lagene våre til å trene barna. Barna kjenner deg, og vi kjenner barna. Så når de kommer på kamp så er det fantastisk når noen av de roper ut navnet ditt. Det liker jeg, sier Silje.  

Knut Emil Kolstø, daglig leder i HBK og Silje Nyhagen på AKA Arena
 

Godt tilbud for lokal fotball 

Et godt lokalt tilbud innen ballsport er av stor betydning. Silje har observert hvordan mange talentfulle utøvere har går tapt når de ikke har tilgang til kvalitetsidrett i nærområdet. Hun reflekterer over sin egen erfaring og påpeker at hun tidligere måtte pendle til Bærum for å spille toppfotball fa hun var 17.  

- Hvorfor klarer ikke Hønefoss være på samme nivå som i Oslo regionen? En stor verdi for meg er å kunne vise at vi også har en store muligheter her til å spille på et høyt nivå og samtidig være stolte av den plassen vi er fra. Hockey gjør det bra og vi gjør det bra innenfor fotballen. Det at vi samtidig er et samlingspunkt for barn og unge i Ringeriksregionen er kjempeviktig, sier Silje.  
 

Om Hønefoss BK

Hønefoss BK har ca 560 medlemmer og er en klubb som kombinerer fotball og breddeidrett. De legger stor vekt på å tilrettelegge idrettstilbudet for barn og unge i regionene. SpareBank1 og SpareBank-1 stiftelsene er stolt sponsor av klubben.  

- Det handler om å bygge historie. Målet mitt for 8 år siden var å rykke helt opp i topp nivå - og det har vi klart. Vi har muligheten til å reise Norge rundt og spille kamper - det kunne jeg ikke ha gjort hvis det ikke var for sponsoravtalene. Vi som spiller på damelaget jobber ved siden av. Det at vi har fasilitetene vi har er fantastisk, sier Silje.  
 

Vi heier på Silje og Hønefoss BK for at de legger til rette for et godt treningsmiljø og at de klarer å fostre frem fotballtalenter i regionen vår.