100 historier

Fagertun barne- og ungdomsteater (FABU) er en stor del av kulturlivet for barn og unge i Lunner kommune. Teatergruppa har holdt på i over 30 år og er drevet av foreldrene til barn og unge som er med. 

- FABU er et lavterskel tilbud for barn og unge på hele Hadeland, forteller Torstein Brandrud, styreleder i FABU. 

Torstein Brandrud har vært i jobben i to år og stortrives.

Teatergruppa er en mangfoldig sammensatt gruppe med deltakere fra forskjellige miljøer og ulike aldersgrupper. Barna er fra alder 10 til 18 år.  

- Vi har barn og unge fra hele Hadeland. Teater er virkelig noe som oss sammen på en veldig god måte, forteller Torstein. 

Store teateroppsetninger 

FABU øver gjennom hele året for en stor forestilling. Når forestillingen settes opp fylles scenen på Skogglimt på Grindvoll med kostymer, imponerende scenografi og unge skuespillere.  

Alle følger spent med når instruktør Audhild Haugestøl Strømnes forteller om forestillingen de skal sette opp.

Forestillingene blir som regel satt opp i mars og april, og på grunn av stor etterspørsel (Skogglimt kan romme opp til 300 mennesker) setter de opp 4 til 5 forestillinger for hvert teaterstykke.  

- For å kunne lage såpass store forestillinger som vi gjør hver vår, så er det mange elementer som skal falle på plass. Det er mye øving og hardt arbeid. Men med en fantastisk finale, med trampeklapp og stormende jubel, som vi får etter en forestilling, er det en utrolig givende opplevelse for alle involverte, forteller Torstein.  

Teatergruppa står bak en rekke utsolgte show av kjære og kjente stykker som Skjønnheten og udyret, Trollmannen fra OZ, Jorden rundt på 80 dager (basert på Jules Verne sin roman fra 1873) og den amerikanske musikalen Annie. 

Et tilbud som beriker bygda 

For FABU er det å viktig å kunne tilby et godt kunst- og kulturtilbud for barn og unge på Hadeland  

- Vi ønsker å tilrettelegge et bredt tilbud som strekkes seg gjennom hele året som gir de som deltar et meningsfylt tilbud. Dette er spesielt viktig for de som ikke nødvendigvis finner sin plass i idretten, forteller Torstein.  

FABU har SpareBank 1 Ringerike Hadeland og SpareBank 1-stiftelsen (JLN) Jevnaker Lunner Nittedal som hovedsponsor. 

Gruppa setter opp Narnia – Løven, Heksa og Klesskapet i april 2024, for å lese mer om forestillingen klikk her: 

www.fabu-teater.no

 

Fagertun barne- og ungdomsteater