Sport og idrett

Synne har mottatt Ringeriksstipendet

Synne Kristine Hamborg (20) har spilt fotball siden hun gikk i første klasse. Nå spiller hun på damelaget til HBK og kombinerer toppidrett med universitetsutdanning. Til tross for sitt store fotballtalent og engasjement på banen, er det samholdet med jentene laget det viktigste for Synne. 

- Jeg syntes jo kanskje at jeg er en lagspiller. Jeg ønsker at alle skal ha det bra, og bidra både på og utenfor banen. Det beste med å være på laget er nok det samholdet vi har, den sosiale gruppa. Det er det som gjør det morsomt å spille her, legger midtbanespilleren til.

Kombinerer fotball og utdanning

Ringeriksstipendet er et samarbeid mellom SpareBank 1 Ringerike Hadeland, Sparebankstiftelsen Ringerike og Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Ambisjonen med stipendet er å bidra til utviklingen av lokale toppidrettsklubber, gjennom å gjøre det attraktivt for utøvere å kombinere toppidrett med universitetsutdanning, og å etablere seg i regionen med høykompetanse.

- Ringeriksstipendet betyr veldig mye. Det har gjort det mulig for meg å kombinere fotball og utdanning, og lagt til rette for det. Det er også en av grunnene til at jeg valgte å studere på USN her på Ringerike, sier Synne. 

Interessert i å søke? Slik gjør du det:

1.    Du søker studier ved USN gjennom samordna opptak.

2.    Du prøvespiller for klubb, da enten Hønefoss Ballklubbs kvinnelag eller Ringerike Ishockeyklubb.

3.    En arbeidsgruppe med representanter fra USN, klubben og Sparebank 1 Ringerike Hadeland vurderer og innstiller kandidater.

4.    Velges du ut som en aktuell kandidat tilbys du stipend på inntil kr 50.000 pr. år, og hvis du takker ja blir du student på dagtid.

5.    Etter opptak må du søke Olympiatoppen om toppidrettsstatus innen 1. september, slik at du får en tilrettelagt studiehverdag ved USN.

Merk at stipendet vurderes årlig basert på din utvikling og prestasjon både på banen/isen og på universitetet.

Potensielle søkere oppfordres til å ta kontakt med USN og klubber så tidlig som mulig, og gjerne før frist for opptak.

 

Ringeriksstipendet