Talentstipend

25 år gamle Julian Dein er pianist, sanger, musikkprodusent og nybakt pappa til to tvillinger. Talentstipendet på 50.000 kr gir han muligheten til å kombinere familielivet på Gran med lidenskapen for musikk.  

Fra barnekor til The Voice

Som femåring lærte han å spille Flåklypa-melodien og kjenningsmelodien til tv-serien MacGyver på piano. På barneskolen hadde han stor glede av å synge i barnekor. Til tross for en musikalsk barndom, var det først etter musikklinja på videregående han hadde mot nok til å opptre som sanger, og begynte å ta sang på alvor. På folkehøyskolen videreutviklet han sangferdighetene sine, både alene og sammen med andre i band. Dette ga Julian selvtillit til å delta i musikkonkurransen The Voice i 2021.

- Å være med på The Voice er nok det største jeg har oppnådd så langt i musikkarrieren min. Jeg var i utgangspunktet med for å utfordre meg selv, lære og få en uforglemmelig opplevelse. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle komme så langt i konkurransen, smiler Julian. 

Brenner for å skape musikk

- Jeg brenner virkelig for er å lage musikk fra “ingenting” til en låt som kan bli lagt ut på Spotify. Jeg har forelsket meg i denne kreative prosessen, sier Julian. 

En musikker og musikkprodusent må ha talent i å formidle et budskap gjennom musikken. 

- Som produsent må du være trygg, god på samhandling og ha forståelse for hvem du jobber med, slik at vi i felleskap klarer å skape et musikalsk landskap som representerer artisten på en god måte, forteller Julian.

Det kreves tusenvis av timer i studio for å leve opp til dagens musikkstandard. Du er aldri utlært og må holde tritt med en bransje som alltid er i bevegelse.

- Det er viktig å følge med på trender, forstå hva som funker og hva som er på vei ut. Det handler om å finne de elementene som gjør at du skiller deg ut. Og det er nettopp denne «søken» som gjør det så gøy å lage musikk, forteller Julian entusiastisk. 

Julian sang julen inn for ansatte i SpareBank 1 Ringerike Hadeland.

Betyr vanvittig mye

- Det betyr vanvittig mye for meg å motta Talentstipend. Etter at jeg ble pappa, må jeg være mer til stede hjemme. Stipendet gjør det mulig å legge til rette for at jeg kan fortsette å drive med musikk hjemmefra, sier Julian takknemlig.

Julian har planer om å bygg et solid, lydisolert studierom for både øving og musikkproduksjon. Planen er å innrede med instrumenter, kontorplass, monitorer, høyttalere og andre digitale verktøy for lydprosessering.  

- Stipendet gir mye glede og motivasjon til å fortsette med lidenskapen min, avslutter Julian.

Motivasjon og glede - Jørn Prestkvern, daglig leder i SpareBank 1-stiftelsen Gran og Bjørn Rune Rindal, adm.direktør i SpareBank 1 Ringerike Hadeland delte ut Talentstipend til Julian.

Er du ung og har et talent du vil utvikle? 

Søk Talentstipend her