100 historier

Tyrifjord Golfklubb åpnet i 1994 og ligger i naturskjønne omgivelser på Storøya i Tyrifjorden. Sesongen her er travel med ca 20 000 runder på et år, der en runde (som inkluderer 18 hull) tar ca 5 timer å spille.  

En populær klubb 

- Vi liker å si at vi har 100 000 grønne timer i året her ute hos oss. Det er ikke mange i vårt nærområde som kan si at vi har så mange mennesker i aktivitet over en sesong, forteller daglig leder Anna Crawford.  

Anna har vært sentral og viktig del av arbeidet med å utvikle klubben til det den er i dag. 

En egen bane for de aller minste 

Byggingen av banen ble støttet av SpareBank 1 Ringerike Hadeland. 

Barna på vei til sin "egen" golfbane.

- Vi har bygd en bane som er tilpasset de aller minste. Det vi ser nå er at tre generasjoner er ute og spiller samtidig og kan konkurrere litt sammen. Dette tillater oss også å arrangere interne familieturneringer. Dette er virkelig en del av framtiden vår, forteller John Magne Pedersen, styreleder i Tyrifjorden Golf Klubb. 

Mindre og enklere 

Forskjellen mellom en voksenbane og en barnebane er avstanden fra hullet (Green) og vanskelighetsgraden på de ulike hindringene. På barnebanen finner du et utsalgssted på ca 130 meter fra Green, mens på en voksen bane så ligger dette på 380 meter.  

- Banen har også mindre hindringer der de kan lett finne tilbake til ballen og komme seg på Green, de får en utfordring tilpasset deres behov som skaper en mestringsfølelse for de aller minste når de klarer det. Det er dette som virkelig utgjør sjarmen ved banen, forteller John Magne.  

En inkluderende idrett 

I golf kan man spille sammen uavhengig av aldre og nivåer på grunn av et eget handicap system. Dette systemet gjengir en golfspillers spilleferdigheter.  

William Crawford på utslagsstedet på den nye banen.

En handicap gir muligheten til en spiller å sammenligne sine egne prestasjoner på golfbanene mot tidligere resultat. Det gjør at man unngår å måle sine ferdigheter opp mot andre og spilleren fokuserer mer på egen prestasjon.  

Et viktig tilbud  

- Det å være i aktivitet er en god start i livet. Det er viktig for oss at det skal være mulighet for flere idretter enn de store idrettene som fks. fotball, ishokey og håndball, og det tror vi har klart. Fra 2021 - 2023 gikk klubben gått fra å være omtrent 30 juniorer til nærmere 150 og det er mye takket være samarbeidspartnerne våre, forteller Anna.  

Ingrid McCombie t.v. skryter av banen.

Tyrifjorden Golfklubb tilbyr også gratis årsavgift for barn / barnebarn av deres medlemmer, samt barn og unge t.o.m 19 år i regionen. 

- Det er bare å rette en stor takk til alle de som har bidratt ved å gjøre dette mulig, forteller John Magne. 

Hvis du ønsker mer informasjon om Tyrifjorden Golfklubb så kan du klikke deg inn på deres hjemmesider her:

tyrifjord-golfklubb.no  

 

Tyrifjord Golfklubb