100 historier

Varingskollen ligger i hjertet av Hakadal, omtrent en 30-minutters kjøretur fra Oslo sentrum. Her finnes det bakker for barn og nybegynnere, og for de mer erfarne alpinistene kan man bryne seg på Ola-løypa.

Parken består av 6 forskjellige traseer og 5 forskjellige heiser. Anlegget har rundt 60–65 000 besøkende gjennom sesongen og regnes som et mellomstort skianlegg i norsk sammenheng. 

Skianlegget er et paradis for ungdom på ukedagene, med rikelig aktiviteter å engasjere seg i etter skolen og på kveldstid. I helgene tiltrekkes det også mange barnefamilier til de flotte uteaktiviteter i og rundt anlegget.  

Richard Palmgren er daglig leder for Varingskollen. Han kommer fra å ha drevet forskjellige alpint anlegg i Skandinavia, og er meget stolt å være en del av historien til Varingskollen. 

Richard Palmgren har vært daglig leder fra 2017 og forteller han stortrives i jobben.

Historie

Skiparken er blant de eldste skianleggene i Norge og har faktisk en dramatisk historie bak seg. Parken åpnet offisielt i mars 1963, og i 1968 avholdt Norge det første verdenscuprennet i alpint. Men i 1969 brant stolheisen ned og anlegget måtte stenge en periode.

Til tross for vanskelige værforhold og noen år med økonomiske vanskeligheter, samt skiftende eiere, har anlegget bestått til glede for lokale og tilreisende til Hakadal. I senere tid har også Varingskollen arrangert flere verdenscuprenn, hele tre ganger.

Varingskollen har 6 alpinbakker og 2 terrenbakker. Her fra T-krok heisen.

Nye eiere 

I 2016 kjøpte Hakadal IL anlegget fra Oslo Vinterpark. Grunnen er leid av Nittedal kommune, mens Hakadal IL står for driften. Allerede det første driftsåret, fra 2016 til 2017, gikk parken fra underskudd til overskudd.

En langtidsleieavtale ble også inngått med Nittedal kommune, som ga langvarig forutsigbarhet for parken.

Åpningstider er primært i helgene fra 10.00-17.00, og kveldskjøring på ukedagene. 
For å finne mer ut om åpningstider og priser kan du klikke på lenken under:

www.varingskollen.no/ 
 

Varingskollen Alpinsenter

Alpinsenter i Hakadal.