ViHeier
ViHeier

Velkommen til Vi Heier! Her deler vi de gode historiene om de mange fantastiske fellesskapene i vår region. Bli kjent med hvordan støtten vi gir omsettes til meningsfylte aktiviteter og lokal verdiskapning. Gjennom #viheier deler vi de gode historiene om hvordan støtten omsettes til meningsfulle aktiviteter og lokal verdiskapning.

ViHeier
Støtt

Vilde Didriksen er 28 år fra Haugsbygd på Ringerike. Hun har vokst opp med mye musikk, gått på kulturskolen i Hønefoss, gått i kor, gikk musikklinja på Ringerike videregående skole, tok musikk-folkehøgskole og har også en bachelor i utøvende musikk. De fleste vennene har hun møtt gjennom musikken som både har vært, og er den store interessen.  

Vilde jobber nå med musikk i kulturskole og på folkehøgskole, samtidig som hun er utøvende artist. Hun setter opp egne konserter og er en utadvendt kvinne med mange baller i lufta. Vilde uttrykker at hun er glad når det skjer mye og jobber også best når tempoet er høyt. 

 

Stipendet muliggjør utgivelse

Stipendet ønsker Vilde å bruke til å spille inn musikken for å kunne gi den ut. Målet er å spille inn en EP, låtene er klare, to låter er allerede spilt inn. Det å ferdigstille en EP er målet. Vilde vil få til hele prosessen med pressebilder, få musikken inn på lister, bli spilt i radio og nå ut til flest mulig. – Jeg vil at det skal være ordentlig og forseggjort første gang, sier Vilde. Hun lager også musikken selv i sjangeren norsk pop og legger ned mye arbeid i det å kunne nå ut og ikke drukne i mengden. 

 

Tenkte først velge noe fornuftig

I utgangspunktet tenkte Vilde at musikken kun skulle være hobby. Hun følte det å velge musikk ikke var fornuftig nok, men det ble vanskelig å styre utenom. Etter et år på musikk-folkehøgskole, dro hun hjem og jobbet et år på Eger i Hønefoss og brukte tiden til å tenke. Deretter var tanken at hun skulle flytte til Trondheim og studere språk eller noe annet. Under Reunion på Folkehøgskolen, gikk fristen for å søke på bachelor i utøvende rytmisk musikk ut. Vilde søkte siste mulige dagen og landet på at det ble musikk allikevel. - Det føltes veldig fint, selv om opplevelsen av å ha en bachelor i utøvende musikk kan virke svevende. Vilde opplevde at utdannelsen måtte bunne i noe mer enn selve tittelen, noe mer konkret – som målet om å faktisk gi ut egen musikk. Selv om det har vært skummelt har hun jobbet målrettet mot dette. Hun har tatt seg god tid for å bli trygg i settingen, få nok selvtillit rundt musikken og opparbeide troen på at hun har noe å komme med. 

Vilde har også valgt å ta pedagogikk-utdannelse, som gjør det mulig å undervise. På den måten får hun flere bein å stå på, samtidig som hun kjenner på den stadige dragningen mot det kreative og utøvende. 

 

Hvor langt rekker 50.000?

– Det dekker ikke alt, men det er en symbolsk bekreftelse i det som gjør at jeg tør å gå den veien jeg ønsker, sier Vilde. 

Hun har allerede musikere som vil være med henne i studio og opplever også det som en bekreftelse, på samme måte som Talentstipendet er en bekreftelse. Det å motta stipendet gjør at hun nå raskere kan få realisert og fullføre drømmen om utgivelse av EP. – Jeg tror ikke jeg hadde turt å gå inn med en så stor sum alene, men nå skjer det. 

Man kan alltid gjøre ting mer amatørmessig. Jeg kjenner mange og mye av musikkmiljøet er i Oslo, selv om det også er mye i Hønefoss, er det i Oslo det skjer. Musikkmiljøet i Oslo er ganske lite, så derfor kjenner man mange etter hvert. Uansett er det ikke ønskelig å underbetale. – Jeg er veldig opptatt av at alt skal gjøres ordentlig, sier Vilde. Selv om pianisten jeg jobber sammen med og lager låter med, er en bestekompis som er profesjonell musiker, så skal han ha betalt. – Jeg vil ikke ta noen enkle veier! Og da koster det jo litt for at det skal bli ordentlig. 

Kanskje 50.000, - gjør at de resterende tre låtene til EP’n blir ferdig innspilt. Vilde vil gjerne at det skal være 5-6 låter på første utgivelsen. Det skal gjerne være en gjennomgående rød tråd om man plasserer de på en EP. Derfor er det mulig noen låter blir gitt ut som singler om de stiller seg litt på siden. 

 

Drømmen 

Vilde drømmer om å gi ut musikk og ha et publikum som har lyst til å følge henne og komme på konserter. Drømmen er å spille på de mindre scenene som gir god kontakt med publikum og skaper en nær relasjon til fansen. Vilde drømmer også om å få spille på mindre steder, - som i et lite naust i Nord-Norge, gjerne ute. Hun har ifølge henne selv en «sjuk plan» om å få spilt inn en musikkvideo ute i hav-gapet. Det hentes nemlig mye inspirasjon fra naturen i tekstene til Vilde, så hun synes en sånn musikkvideo hadde vært en kul greie! 

 

Vi heier på Vilde og ønsker henne lykke til med studioinnspilling og utgivelse!