Talentstipend

Vilde Didriksen er 28 år fra Haugsbygd på Ringerike. Talentstipendet på 50.000 kroner ønsker hun å bruke til å spille inn musikk med mål om egen EP-utgivelse.

- Jeg vil at det skal være ordentlig og forseggjort første gang, sier Vilde, som i tillegg til å være utøvende sanger også er låtskriver i sjangeren norsk pop.  

Mottok talentstipend - Vilde Didriksen (28). Foto: Futuria

Vilde jobber nå med musikk i kulturskolen og på folkehøgskole, samtidig som hun er utøvende artist. Hun valgte å ta pedagogikk-utdannelse, som gjør det mulig å undervise. På den måten har hun flere ben å stå på, samtidig som hun kjenner på den stadige dragningen mot det kreative og utøvende.

Vilde setter opp egne konserter og er en utadvendt jente med mange baller i lufta. Hun blir glad når det skjer mye, og jobber best når tempoet er høyt. I oppveksten var det mye musikk. Vilde har gått på kulturskolen, sunget i kor, gått musikklinja på Ringerike videregående, tatt musikk-folkehøgskole og har en bachelor i utøvende musikk. Yrkesvalget ble tatt etter en tenkepause på om det var fornuftig å gjøre hobbyen om til et levebrød.   

 Overrakte stipend - adm. direktør Bjørn Rune Rindal og sponsoransvarlig Dag Engen overrakte talentstipendet til Vilde. Foto: Futuria

Hvor langt rekker talentstipendet på 50.000? 

– Summen dekker ikke alt, men stipendet kommer utrolig godt med og er en bekreftelse på at jeg er på rett vei, sier Vilde.
Hun har allerede musikere som skal være med henne i studio, og i likhet med talentstipendet, gir samarbeidet en trygghet og motivasjon til å fortsette videre. 
– Jeg tror ikke jeg hadde turt å gå inn med en så stor sum alene, forteller Vilde engasjert.    

Drømmen er å være nært publikum

Vilde drømmer om å gi ut musikk, og ha et publikum som har lyst til å følge henne og komme på konserter. Drømmen er å spille på intime scener som gir god kontakt med publikum og skaper en nær relasjon til fansen. Vilde drømmer også om å få spille på små, geografiske steder, gjerne utendørs.

– Tenk å få spille i et lite naust i Nord-Norge! smiler hun. Vilde har ifølge seg selv en «sjuk plan» om å få spilt inn en musikkvideo ute i hav-gapet.

– Jeg henter mye inspirasjon fra naturen i tekstene mine, derfor hadde en sånn musikkvideo vært en kul greie, avslutter hun.  

Vi heier på Vilde og ønsker henne lykke til med studioinnspilling og utgivelse! 

 

Er du mellom 15 og 30 år og har et talent du ønsker å utvikle?

Les mer og søk Talenstipend her

Nær publikum - Vilde fremførte for fremmøtte i SpareBank 1 Ringerike Hadeland. Foto: Futuria